2007. máj. 4.

Újabb bizonyíték Isten létezésére: A lepra

Jó ideje folyik az evolucionisták és a krecionisták vitájának legfrissebb fellángolása, és ugye cseppet sem érdektelen a kérdés, hogy a világot áthatja-e valami egységes rendezői koncepció, vagy csak lapot húztunk húszra egy végtelen pakliból, s bejött. Hadd lebbentsem meg én is prófétaszakállamat ez ügyben.
A leprát, mint minden más halálos járványt, Isten, vagy istenek európai értelemben vett geciségének tulajdonítottuk sötétebb korokban, azaz, mikor már csak a Nagybetűs volt a pályán, akkor inkább különböző elkúrásainkért ránk mért jogos büntetésnek neveztük. (Az elgörögösödött rómaiak Apollója, a Nap, a költészet és az egerek istene még megengedte magának, hogy csak úgy küldjön egy-egy járványt valami csip-csup dolog miatt is, de a Mienk csak és kizárólag indokolt esetben, mert Ő jó. A Könyvében is megírta.)
A lepra másik kórokozója a Mycobacterium leprae, a tuberculosis kistestvére, és azért szeretjük, amióta Armauer Hansen 1873-ban felfedezte, mert ő is szeret minket. És csak minket. Ez a csávó kifejezetten a Homo Sapiensre, Ádám ivadékaira van dizájnolva, csak minket fertőz, de minket nagyon. Ha csirke vagy, most röhöghetsz a markodba. Tudósoknak hosszú, verejtékes munkával sikerült laboratóriumban leprával megfertőzni az egér talpának szöveteit, amitől az egér lesántul. Egy másik állat, amelyik mesterségesen megfertőzhető (magától a büdös életbe nem kapná el), az az armadillo. Neki a mája fáj tőle kicsit. Mondjuk, ronda is, biztos megérdemli. Kutyát se érdekelné, ha ezeket fojtogatnák a művészfilmesek.
Hogy nekünk mink és mennyire fáj a leprától, annak mindenki guglizzon utána, ha érdekli.
Ja, újraindult a blog. Tádáám.

5 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Az armadillo magyarul tatu, és igenis szép állat.

1/6/07 11:01 de.  
Blogger Bánathy said...

Na, az lehet, nekem valami orvosi lap adta az infót. Mindenesetre köszi a kiegészítést! A tatu tényleg sokkal magyarosabbnak hangzik. De azért a Rammstein szebb.;)
Ja, hagyjál valami nevet legközelebb...

1/6/07 11:08 de.  
Anonymous Névtelen said...

Szép gondolatfejtés, de az armadillo a földön a másik élőlény, mely megkaphatja a leprát. Az a "büdös életbe nem kapja meg" hozzászólás nem helytálló barátom! Tehát a csávó nem csak a homo sapiensre fókuszál, bár tuggyafaszom, pl az aranyhörcsögöt vagy az uruguayi lajhárt miért nem támadja meg. Meg a sima házi cirmost, azt mér nem? Galambot, rókát, agámát???? Hát ez egy ilyen baszki. Rohadt egy gusztustalan betegség, de túl van dramatizálva a filmeknek köszönhetően, ugyanis nagyon nehéz elkapni és a 40'es évek óta van rá gyógyszer.... ennyi

5/11/07 3:59 du.  
Blogger Bánathy said...

Akkor van egy betegség amely embereket és armadillokat fertőz. Cucc.
Köszi a hozzászólást.

6/11/07 3:09 de.  
Anonymous Névtelen said...

te, ha van ra gyogyszer akkor miert van Romaniaban is lepratelep??

28/1/08 11:49 du.  

Megjegyzés küldése

<< Home