2006. dec. 9.

Puskás

Mégis ki a fasz az a Puskás, hogy halála nemzeti gyásznap lett? Legnagyobb eredménye az, hogy 1954-ben elkúrta (s testületileg az aranycsapat) a vébédöntőt, oszt azóta sincs magyar foci. Tisztázzuk, hogy nem érdekel a foci, leszarom, hogy mikor kit vert(ünk? WTF?) meg, úgyhogy nem vagyok szakértője, de egy normális kultúrában azon a pár száz emberen kívül, akik a 6:3-ra gondolnak maszturbálás közben, a nagy többséget hidegen hagyná akármilyen száguldó őrnagy legendás bal vagy jobb lába, nem tudom, neki melyik volt.

Az egész foci a klubmeccsektől a vébéig egy show, egy homéroszi hagyományra alapuló fikciós narratíva, amit azok működtetnek, akik soha nem csináltak semmit, egyetlen nagy tettük, hogy valami labda után szaladgáló idióta pénztárcáját tömik és beleringatják magukat a hitbe, hogy a legfontosabb össznemzeti kérdés, hogy egy másik ország idiótáinál többször rúgtak-e gólt a mi idiótáink. Mint a mese, ahol a legkisebb királyfi győzelme a hallgatóság győzelme is.

Legyen Luke Skywalker születésnapja galaktikus munkaszüneti nap, Yoda halálának évfordulóján pedig mondjon beszédet Gyurcsány, és azt idézze az összes napilap!

Wake up, Neo! The Matrix has you!

6 Comments:

Anonymous Névtelen said...

Ne szívd ennyire fel magad, még pár nap és el lesz felejtve az ürge... amúgy inkább Puskásról osszák a semmit mintsem pl. Feri beteg bugyraiból kikandikáló gondolatoknak adjanak hangot, nemde? :)

9/12/06 5:23 du.  
Blogger Bánathy said...

Engem csak az zavar, hogy labdarúgó idiótákból csinálunk félisteneket. Tiszteljük őket, Isten nyugtassa Öcsibácsit meg minden, de azért álljunk meg egy ponton.

9/12/06 5:54 du.  
Anonymous Névtelen said...

Nyugalom, a hosszú élet ritka. :oD

Csak neked, csak most (és máskor is, ha kő). :o)

10/12/06 4:30 du.  
Anonymous Névtelen said...

Maximálisan egyetértek. Ha egy-egy focistát látok a tévében, eszembe jut nagyapám mondása: "na, ez se az eszével lett híres".

Ezerszer többre becsülök egy vízvezetékszerelőt, egy falusi tanárt, egy lelkészt, egy segédmunkást, mint bármilyen ünnepelt sportolót. Mindannyian dolgoznak, tesznek valami hasznosat. Egy focista? Fel kéne nézni rá, mert ügyesen rugdos egy labdát? Na és? Elzavarnám a f*szba árufeltöltőnek a Tescóba az összes ingyenélő analfabétát.

Félreértés ne essék, szeretek sportolni, csinálom is, ahányszor csak tehetem, mert feltölt energiával, karbantart, stb. De sportot NÉZNI... ennél idiótább, fölöslegesebb dolgot nem tudok elképzelni.

21/12/06 8:13 du.  
Blogger Bánathy said...

ööö... Igen. Nyugi Lujza, ez csak egy játék ;) Kicsit elragadtattad magad. Szeretni kell a focistákat is...

21/12/06 8:38 du.  
Anonymous Névtelen said...

Le az ingyenélőkkel! Már!

22/12/06 1:54 du.  

Megjegyzés küldése

<< Home