2009. máj. 22.

Pólófestés

Kerűlt egy pólófestő művészünk a szombati rendezvényre, úgyhogy hozzátok el a kopott, foltos, vagy megúnt pólóitokat, és átfestjük! A bulira már viselhető lesz!
Plusz zsönglőr-oktatás az alapoktól, a labdakészítéssel kezdve, dobálással folytatva, estére aki nagyon belejön, láncfűrésszel is kipróbálhatja. Na jó, azt talan mégse. Fél kézzel nem lehet paprikást enni, aztán a nyakunkon marad egy veder kaja...
Akkor szombaton, nem? De!

2009. máj. 19.

Mink van nekünk?


Rendezvényünk!
|KOMM| MAC | CAM |
Kortárs Művészeti Modul 1 – Modul de Arta Contemporana 1 – Contemporary Art Module 1

Május 23-án, szombaton első ízben kerül megrendezésre Kolozsváron, a |KOMM|MAC|CAM|, azaz a „Kortárs Művészeti Modul ”, mely ezúttal a kortárs művészet humorforrásaira koncentrálva ad lehetőséget az érdeklődőknek olyan alkotók munkáinak megismerésére, akik alkotásaik révén, kortól függetlenül birtokolják és élvezik a „kortárs” jelzőt - is. Az egynapos rendezvény a Heltai Vendégház kertjében veszi kezdetét déli 13 órakor, a Clinicilor/Mikó utca 18 szám alatt, este 21 órától pedig, az Eroilor 13 szám alatti Hypnose nevű klubban, hajnalig tartó bulival zárul, melyre szeretettel várunk mindenkit.

A bogrács beüzemelése után megtekinthető Szabó Attila végtelenített performansza, mely „Az élet értelme” címet viseli, idézve az angol humor éllovasait, a Monthy Python megkerülhetetlen csapatát. Ezután kerül vetítésre, Kovács Ildikó humorának emlékére, az 1976-ban bemutatott Csokonai mű, az „Özvegy Karnyóné” előadásának arhív felvétele, melyet beszélgetés követ Hegyi Réka, a Hamlet.ro főszerkesztőjének moderálásával .

Az első modul keretében sor kerül egy kevésbé szokványos, szabadtéri előadásra is. Dan Tilea darabja műfajilag leginkább stand-up tragedy, melyet ARTO FAN HOH címen több éve nagy sikerrel játszik. A darab Vincent Van Gogh, Antonin Artaud és Dan Tilea saját személyén keresztül átívelve mutatja be, a mindenkori őrült és az egészséges egyén illetve társadalom konfliktusát, az ebből származó ítéletek objektívitását kérdőjelezve meg.

Csoportos kiállításunkon öt szerző: Bán Attila, Ferenczy Botond, Starmüller Géza, Szabó András és Török Tihamér vesz részt fotóval, installációval, grafikával és festményekkel.

A 18 órakor kezdődő irodalmi páholyban, a Korunk fiatal szerzői – Láng Orsolya, Papp-Zakor Ilka, Szalma Réka, Váradi Nagy Pál és Visky Zsolt – olvasnak fel saját műveikből, Cseke Róbert és a házigazdák - Vári Csaba (költő) és Balázs Imre József, az antológia szerkesztője – társaságában.

Lesz ezenkívűl gitározás, zsonglőrözés, pikáns népdalcsokor, pólófestés, és közös főzés. Töltsük hát együtt jó hangulatban, kreatív környezetben a hét hatodik napját!

Apropó! Jó szórakozást kívánunk minden kedves érdeklődőnek! A szervezők.

2009. máj. 18.

Psssssszt!

2009. máj. 16.

Pszt!