2009. ápr. 21.

mert megérdemlitek

Sziasztok!
Szerda este újabb Apropo! buli lesz a Downtownban, amire nagy szeretettel várunk mindenkit. Meg zenével. Electro, minimal, electroclash, nu disco, big beat meg még sok más, amit én felsorolni sem tudok. És vizuálokkal. Ki fog derülni, mi történik, ha King Kong találkozik Godzillával, a villamos a repülővel, kis hal a zebrával, továbbá az, hogy milyen erotikusan lehet pörgetni egy lemezjátszót. Itt a plakát is. Akkor találkozunk ott!

Az apropo.blog.com továbbra is működik, visszajelzést, óhajtsóhajt oda várunk!

2009. ápr. 15.

Ég a keze alatt a munka

Már a szomszéd ház tetején lángolt a villanydrót, amikor Ferenc, a.k.a. So Bones tömören megfogalmazta a múltkori buli alapmotívumát. Persze nem akkor kezdődött a történet, és nem is ott ért véget. Az előző napokban már fura volt a viszonyom az elektromossággal, néha csak úgy elszállt az áram a lakásban, aztán visszajött minden ok nélkül, villanykörték égtek ki vagy tettek úgy, mintha kiégtek volna, aztán ahogy megpiszkáltam, kigyúltak, és amikor szerdán már indulásra készen álltam, valamiért zsebre vágtam a kis villogó zseblámpámat is. Amint kiderült, akkor égett ki - nyakamat rá, hogy percre pontosan - a fő biztosíték a Downtownban. Tök sötétben iszogattuk a söreinket, mikor szikrázni kezdett a biztosítékot piszkáló fiatalember, majd diszkréten kigyulladt a szomszéd ház tetején is a drót. Tűzoltók, villanyszerelők, sziréna, útlezárás. Négy tűzálló kabátos, sisakos, oxigénpalackos kolléga tartja a létrát és egy ötödik mászik felfelé egy szál pólóban. Na, ő javította meg a cuccot, hála szálljon bátor fejére! Komolyan szentnek tűnt, ahogy ott állt a létrán, oltotta a drótot és körülötte szikrázott a mindenség.
Égett a keze alatt a munka.
Lett aztán fény meg muzsika, beindult a buli, minden működött, éppen még egy hosszabbítót akartam bedugni, hogy tudjam bekötni a kamerát. Ahogy benyomtam, rögtön kigyúlt a kezemben... És lángolt. Körülöttem meg táncoltak az emberek. Ha akkor véletlenül megint a fő biztosíték megy ki, szerintem maga Buddha mester vágott volna kupán a gramofonnal. Elfújtam, és hatalmas, kameramentes hejehuja kerekedett, vigadalom, sörnek szertelen folyása, lábizmok alapos kifáradása.
Másnap még egy hosszabító égett ki a kezemben, és azóta egy sem. A történet konklúzióját pedig ide rejtettem. Klikk!

2009. ápr. 7.

Aaakkora buli lesz...


Aki Kolozsváron él, és mozogni szeretne egy ritmikusat a húsvéti kölni és egyéb szeszes italokkal való küzdelem előtt, annak a Downtownban a helye! Vegyetek példát Buddha mesterről, aki már nagyon érzi a ritmust a gramofonfa árnyékában. Neki még születésnapja is van mellesleg. Bővebb információkért meg tessék bőszen klikkelni ide.
Na, ideje lenne véglegesíteni a videókat, nem? Há mér, há nem? De. Alvás meg valamikor május végén.
Recece!